Bestuur


Samenstelling Bestuur:
Dhr. A.H.J. Dunselman, voorzitter
Dhr. R. de Jager, secretaris
Dhr. H.L. Keijner, penningmeester
Mw. E. Jacobi, bestuurslid 
Dhr. M.A.M. Koning, bestuurslid
Mw. S.J.G. Hachmang-Amsen, bestuurslid

 

Beloningsbeleid:
De bestuursleden zijn allen op vrijwillige basis werkzaam. Zij ontvangen geen beloning      en geen vacatiegeld.

Het bestuur vergadert 4x per jaar. 
Aanvragen kunnen ingediend worden tot 2 weken voor de volgende vergadering. 
Deze staat gepland 10 januari 2023.

De bestuursleden stellen zich voor. šŸ“‚


Created with Sketch.

Alfons Dunselman (voorzitter)

Een belangrijke drijfveer voor mijn doen en laten betreft rechtvaardigheid en zorg voor elkaar. Voor Stichting Vrienden van Westerhout betekent dit, dat ik graag zie dat daar waar behoefte bestaat voor de cliƫnten van Westerhout, binnen de mogelijkheden het nodige wordt gedaan om te realiseren wat nodig is. Gelukkig heeft de stichting mogelijkheden om veel te kunnen doen. Dat geldt voor de kwaliteiten van de bestuursleden van de stichting als voor de middelen. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als advocaat in een kantoor te Alkmaar. Dat doe ik al sinds 1987 met veel plezier en gedrevenheid. In verband met mijn belangstelling voor kunst en geschiedenis ben ik betrokken bij enkele andere stichtingen op dat gebied.

Ik ben getrouwd en van onze drie kinderen woont er nog een thuis. Die zal binnenkort ook uitvliegen. Om in beweging te blijven, maar ook om van de natuur en cultuur te genieten, stap ik graag met mijn vrouw op de fiets om mooie tours te maken. 

 

Richard de Jager (secretaris)

Vader van 3 mooie dochters, Felicia 23, Blanche 21 en Sterre 16 jaar. Werkzaam voor de Zorgcirkel in een combi functie. Voor afdeling Kwaliteit & Veiligheid als medewerker voedselveiligheid en interne auditor HACCP.  Voor de keuken Prins Hendrik werkzaam als kok/ Horecamedewerker en voor de ondernemingsraad voorzitter commissie Vastgoed en Nieuw wonen, Innovatie, Informatie en ICT, Finance and Controle. 

Ben ook nog werkzaam als beveiliger, horeca gelegenheden, evenementen en persoonsbeveiliging. 
Ben zeer sportief, krachttraining, vechtsporten, fitness en race/strandfietsen en actief als personal coach, train ongeveer 6x per week. Neem je graag mee om ook fit te worden en te werken aan conditie. 
Voor de Stichting Vrienden van, al geruime tijd - 20 jaar -  actief als secretaris. 

Saskia Hachmang-Amsen (bestuurslid)

Vereerd (en een enorm blijk van vertrouwen) voelde ik mij, toen mij in juni 2020 werd gevraagd om toe te treden tot dit bestuur. Sinds 2007 ben ik betrokken bij de stichting Vrienden als notulist (destijds als onderdeel van mijn functie als secretaresse RvB),  in die rol hield ik mij zelden afzijdig en was betrokken bij discussies en besluiten. Voor mij zijn levensvreugd en respectvol oud worden van grote waarde. Vanuit dit perspectief wil ik graag meebeslissen over veelbelovende initiatieven en activiteiten die hierbij aansluiten en mogelijk maken wat onmogelijk lijkt. 
Inmiddels ben ik al vanaf 2020 met vervroegd pensioen. Eindelijk tijd voor mijn tuin, lezen, fietsen en om mijn hobby fotografie weer op te pakken. Ik voel me rijk met drie kleinkinderen en hoop nog jaren, samen met mijn man, te kunnen genieten van wat er zoal op ons pad komt Ć©n ik wil me met hart en ziel blijven inzetten voor de stichting Vrienden van Westerhout! 

Mark Koning 

Bestuurslid Stichting Vrienden van Westerhout sinds begin 2020. Door het bestuur werd ik gevraagd zitting te nemen, in opvolging van in maart 2019 overleden bestuurslid Harold Bos (kunsthistoricus) Ter continuering van zijn specifieke bestuurstaak m.b.t. het behoud en beheer van de culturele collectie van de stichting, waar ik vanuit de zijlijn (als levensgezel van Harold) bij betrokken was.  

In het dagelijkse leven ben ik architect. Na een studie aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam ben ik samen met een architect/ compagnon in 1984 gestart met Laan Koning architecten BNA in Hoorn. Sinds 2013 actief binnen Koning architect BNA te Alkmaar voornamelijk in de particulierewoningbouw- sector. Hoe mooi is het om samen met een opdracht-gever te werken aan een op maat gesneden woonplek. Al vanaf het begin van deze nieuwe fase in 2013  staat duurzaamheid, energieneutraal, klimaat-adaptief en natuurinclusief centraal in mijn praktijk o.a. in de projecten te Ruurlo en Hengelo (OV). Zelf woon en werk ik in een Huismuseum; Huys Auerhaen geheten. In november 2018  is dit Huismuseum officieel geopend door Christian Braak, de toenmalige wethouder Cultuur en Erfgoed van de gemeente Alkmaar. Altijd weer is het een bijzondere ervaring om een groep bezoekers (op afspraak) rond te mogen leiden door je eigen woning 


Emilie Jacobi 

Ik heb 2 honden Noah en Davey waarmee ik dagelijks veel wandel in het bos, de duinen of op het strand. Daarnaast ben voorzitter van de Bewonerscommissie van de flat waarin ik woon en doe ik op afroep vrijwilligerswerk bij Westerhout. Het besturen en omgaan met complexe situaties doe ik altijd voor 100%. Jarenlang had ik zitting in de CliĆ«ntenraad van Westerhout. Mijn moeder  heeft lang in Westerhout gewoond en de periode van de verhuizing naar de nieuwbouw was een boeiende maar spannende tijd. Toen ik werd benoemd tot voorzitter van de CliĆ«ntenraad Westerhout trad ik in 2017 toe tot het  bestuur van de Stichting Vrienden van Westerhout. Een flinke dosis ervaring in de ouderenzorg nam ik mee. Ik hoop hiermee als bestuurslid de komende jaren van waarde te kunnen zijn. Met een reorganisatie van de diverse CliĆ«ntenraden binnen de Zorgcirkel werd het tijd een stap terug te doen. Om fit en gezond te blijven zwem en fitness ik 1x per week.


Alfons Dunselman


Richard de Jager


Humphrey Keijner


Saskia Hachmang-Amsen


Emilie Jacobi


Mark Koning