Nieuws

15 maart '21. Het kledingwinkeltje is weer open! Voor bewoners van Westerhout 's ochtends van 10.00 tot 12.00 uur. Alle opbrengsten van het kledingwinkeltje komen ten goede aan de Stichting Vrienden van Westerhout.


Rolstoelactie haalt de pers! Bijgaand bericht verscheen op 7 januari in het Alkmaars Nieuwsblad. 


Coronafonds: Blijft de aandacht houden van het management van De Zorgcirkel Westerhout en de Stichting Vrienden van Westerhout. Ook nu is het belangrijk na te denken op welke wijze zo goed mogelijk tegemoet kan worden gekomen aan de behoeften van de cliënten. Fondsenwegings-challenge

Hebben we ons doel bereikt?
Doelbedrag rolstoelfiets € 8413,00, eindstand van de actie € 5.264,07.

Ontvangen:
€ 1.044 - opbrengsten kledingwinkel 2020 
€ 295,- giften 2020

Waarvoor heel hartelijk bedankt! 

Gerealiseerde wensen.

 • Op alle huiskamers zijn in totaal 24 nieuwe smart-tv's geïnstalleerd. 
 • Qwiek.up - de Qwiek.up biedt de mogelijkheid tot het reguleren van prikkels bij dementerende bewoners. Dit kan met behulp van  plafond en muur projecties, tevens kan men Videobellen met vrienden of familie buiten de zorglocatie. Voor de Platanenhof heeft de Stichting Vrienden een Qwiek.up aangeschaft. 
 • Na een proef van 2 maanden is ook de Brain-TrainerPlus aangeschaft. Dit is een systeem  dat ouderen met beginnende dementie helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen. Zowel de Qwiek.Up als de Brain-TrainerPlus worden gefinancierd uit het innovatiebudget van  25.000 beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van Westerhout.
 • Alle bewoners ontvingen deze kerst een mooie kalender en een fraai kerststukje. 
 • Aanschaf van informatieschermen bij de receptie en op diverse plaatsen op locatie. 
 • Een prachtig rode rolstoelfiets is 21 juli jl bezorgd! Inmiddels is een crowdfundingactie gestart. De stichting Vrienden heeft het volledige bedrag voor deze fiets 'voorgeschoten', maar zal natuurlijk ook zelf ruimhartig doneren
 • Coronafonds: dankzij de financiële steun van de Stichting Vrienden van Westerhout, hebben de cliënten van Westerhout de beschikking gekregen om, via het Memory Lane tablet, digitaal contact te hebben met hun familie.  Tevens is er € 3.000 overgemaakt voor ondermeer de aanschaf van legpuzzels, puzzelboekjes en grote letterboeken en multimedia. 
 • Op 5 mei werden bewoners en medewerkers van Westerhout getrakteerd op een heerlijk gebakje. 
 • Bijdrage aan Sinterklaascadeautjes voor alle bewoners en bezoekers van de dagbehandelingen.
 • 'Beter een goede buur dan....". Bijdrage voor de burendag op 28 sept. 2019.
 • Voor een bewoners-uitstapje naar het winkelcentrum Middenwaard en de kerstshow in de Boet heeft de Stichting Vrienden de kosten van het vervoer op zich genomen.